Super Sterk Titanium

Een van de meest voorkomende toepassing van Titanium naadloze buis is constructiewerk. Titanium leent zich bij uitstek voor het dragen van lasten en draagt mede door zijn taaiheid ook bij aan de absorptie van krachten.

Vanwege bovenstaande eigenschappen wordt titanium veelvuldig toegepast bij het maken van  fietsframes. De meest hoogwaardige fietsen worden vervaardigd uit koolstofvezel of titanium. Het grote voordeel van Titanium ten opzichte van koolstofvezel is dat Titanium beter geschikt is voor het opnemen van krachten. Koolstofvezel is vooral heel stijf met als nadeel dat er trillingen ontstaan die worden doorgegeven. Voor enig comfort moeten deze trillingen worden gedempt. Bij Titanium zijn dergelijke trillingen minder sterk. Bijkomend voordeel is dat Titanium in vergelijking met koolstofvezel relatief eenvoudig zelf te construeren is. De homogene structuur van Titanium behoeft geen specialistisch kennis, wat wel het geval is voor de opbouw van de vezelrichtingopbouw van koolstofvezel.

Van Nicholas

Een mooi voorbeeld van een Titanium fietsframe is zelfs van Nederlandse makelijk: Van Nicholas, The Titanium Bike Company, zoals zij zichzelf op de kaart hebben gezet.

Hier worden prachtige creaties vervaardigd uit Grade 9 Titanium. Dit is een samenstelling van puur Titanium, Aluminium en Vanadium. Hiermee krijg je enorm sterke constructies met een bijzonder laag gewicht.