Lichtgewicht Titanium

“To add speed, add lightness”

De befaamde uitspraak van Colin Chapman. In de motorsport is de vermogens/gewichtsverhouding uiterst belangrijk. Des te minder gewicht je hoeft mee te nemen, des te minder vermogen nodig is om te versnellen of te vertragen. Massatraagheid is het eeuwige gevecht van ingenieurs en materiaalkeuze bepaalt in grote mate of dit gevecht gewonnen kan worden.

Titanium Uitlaten

Titanium uitlaatsystemen worden naast de beoogde vermogenstoename geroemd vanwege de gewichtsbesparing en de levensduur. Niet voor niets zijn alle grote uitlaatfabrikanten al jaren actief in de productie van dergelijke systemen. De basis voor een nieuw uitlaatsysteem is natuurlijk een betere doorstroming van de gassen en daardoor vermogenswinst, maar de juiste materiaalkeuze kan veel meer voordelen opleveren. Door gebruikt te maken van Titanium zijn gewichtsbesparingen tot wel 50% mogelijk.

Daar waar voorheen alleen de prestatie verbeteraars gebruik maakten van Titanium wordt het al steeds meer gemeengoed. Zelfs autofabrikanten overwegen het materiaal standaard toe te passen. Overweegt u een uitlaat te maken voor uw auto, motor of boot? Neem in ieder geval Titanium mee in die overweging.

 

Titanium Chassis

Nog een interessant project is de ontwikkeling van een Ariel Atom met een Titanium chassis. Lees er alles over op onze nieuwspagina!